изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:23 EEST
НЕЛЕГАЛНО НА ГУРБЕТ В ИСПАНИЯ    
По светаGranada Digital: В Испания беше задържан предприемач, наел 33 нелегални български работници

Испанската Гражданска гвардия е задържала в град Пуебла де Дон Фадрике (Гранада) 62-годишния предприемач от Мурсия с инициали Ф.Л.Ф., наел на работа 33 нелегални български имигранти, сред които и малолетни, съобщи испанският електронен вестник Granada Digital. Предприемачът набирал работниците на площада в Сеехин в Мурсия и ги откарвал в промишлено хале в Пуебла де Дон Фадрике. Там те опаковали селскостопанска продукция, “без никакъв трудов договор или социална осигуровка”.
От Гражданската гвардия съобщиха, че в началото на май в северната част на провинция Гранада е бил установен повишен брой на имигранти, идващи от Мурсия, мнозина от които са влезли в Испания с туристически визи, но без разрешение за работа. В рамките на започналата операция в продължение на няколко седмици били проведени обиски и направени проверки, при които е било установено, че в халето работят нелегални български имигранти, които са се занимавали с опаковане на селскостопанска продукция.
25 от 33-мата българи са били арестувани по-рано за нелегален престой в Испания, двама от задържаните са малолетни. Гражданската гвардия е арестувала работодателя им, който се оказало, че е бил задържан през февруари 2002 г. по обвинения в наемане на работа на нелегални работници. Той е бил освободен, след като е дал показания пред Гражданската гвардия със задължението да се яви днес в съда.

ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

НЕЛЕГАЛНО НА ГУРБЕТ В ИСПАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди