изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-18 @ 09:41 EEST
ЩЕ БРОЯТ БЕЗДОМНИТЕ ДЕЦА В ДОБРИЧ    
ОбществоПредстои да бъде уточнен броят на бездомните деца в Добрич и да започне работа с тях и техните семейства, съобщи за НДТ директорът на дирекция "Социално подпомагане" Магдалена Миткова.

С тази дейност ще се занимава мултидисциплинарен екип, който е сформиран със заповед на М. Миткова. В състава му влизат представители на Първо РПУ, Детска педагогическа стая, Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, на община Добрич, педагогически съветници на дом "Дъга" и училище "Петър Берон", психолог, социален работник.
Изготвен е план за работа на милтидисциплинарния екип до 2005 г., който е представен за одобрение в Регионалната дирекция "Социално подпомагане". Той включва определяне броя на бездомните деца, изготвянето на индивидуална оценка за всяко едно от тях - дали е сирак и ако не е - издирване и работа с родителите му. В работата с бездомните деца ще бъдат привлечени община, неправителствени организации и други институции, имащи касателство по проблема, ще се извършва корекционно-възпитателна дейност от психолог, малчуганите ще бъдат включвани в различни форми на извънкласна работа на дневни и други центрове. През есента ще бъде осъществен контрол дали те посещават училище.
НДТ
 


Сходни връзки

ЩЕ БРОЯТ БЕЗДОМНИТЕ ДЕЦА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди