изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:49 EEST
СЛУХ ЗА ИЗРОВЕНИ 200 КГ ЗЛАТО ПОБЪРКА ДОБРИЧЛИИ    
НовиниГовори се, че на мястото е имало над стогодишна къща, в която живели турци. Строители разказвали, че често се натъкват на оръжие, старинни снимки и писма

Сред добричлии от няколко дни масово се говори, че при изкопните работи на строеж е открито голямо количество злато. Става въпрос за обект, който се намира по ул. "Батак". Там се строи жилищен блок с търговски комплекс. Инвеститор е "Валентино" ЕООД. В сградата ще има апартаменти, офиси, магазини, гаражи.
Вчера екип на НДТ посети мястото и говори с пазача. Той обясни, че не знае за открито злато, още повече, че бил назначен от два дни. След като при него ударихме на камък, решихме да поразпитаме в намиращите се наблизо магазинчета. В едното от тях ни обясниха, че наистина такъв слух се носи от известно време насам. До такава степен се раздул, че килограмите на златото от 50 стигнали до 200. Никой обаче не знае дали това наистина е вярно. А и хората коментират, че, дори и да е така, никой няма да го потвърди.
НДТ научи, че на това място е имало турска къща, строена преди повече от сто години. Възрастните собственици починали, а младите дали разрешение къщата да бъде съборена и на нейно място да се строи.
Потърсихме за коментар управителя на фирмата-инвеститор "Валентино" ЕООД - Валентин Ненов. "Няма такова нещо" - заяви той категорично пред репортер на вестника.
Запознати споделиха за НДТ, че при събарянето или реставрирането на къщи-столетници се намират всякакви интересни неща. Строителни работници разказвали как откривали оръжие, увито в парцали и зазидано в стените. Намирани са също снимки, датиращи сякаш от края на 19 и началото на 20 век, както и писма от същото време. Други пък си спомниха, че при строенето на Партийния дом в града от земята били изровени над 20 килограма злато.
 


Сходни връзки

СЛУХ ЗА ИЗРОВЕНИ 200 КГ ЗЛАТО ПОБЪРКА ДОБРИЧЛИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди