изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 01:42 EEST
СЪДЪТ РЕШАВА ЗА СПРЕНИТЕ РЕШЕНИЯ    
ОбществоВчера по повод твърденията на кмета на Каварна Цонко Цонев в НДТ се получи съобщение до медиите от Областна управа.

В него се казва, че "във връзка с неоснователните обвинения, отправени от Ц. Цонев за "тенденциозни действия" от страна на областния управител при спрени решения със заповед РД-11-256, РД-11-257, РД-11-258 от 2 юни т.г., от областна администрация напомнят, че в правомощията на областния управител е да упражнява контрол по законосъобразността на актовете и действията на органите на местното самоуправление и местната администрация, да спира изпълнението на незаконосъобразни актове на ОбС и ги отнася пред съответния окръжен съд в едномесечен срок от получаването им. Уточнява се, че предложението на областния управител не отменя административния акт, а само сезира съда, който извършва проверка.
Посочва се, че с гласуването на решението за изграждане на хотелски комплекс в с. Топола, според областния управител, ОбС заобикаля законноустановения ред, тъй като не се предвижда провеждане на конкурсна процедура за отстъпено право на строеж. Така се ограничавали права на трети лица, които могат да се явят като бъдещи инвеститори и при конкурентна надпревара да се увеличат постъпленията в общинския бюджет. Областният управител няма правомощия да разрешава прекратяване на съсобственост между общината и "Скални материали" АД гр. Русе, а съдът - се казва още в становището. Мотивът за спряното решение за замяната на незастроени общински имоти с обща площ от 4420,89 кв. м, намиращи се в "Крайбрежна зона", с два апартамента в работен проект, противоречи на всякакви правни разпоредби, твърдят още от областна управа. И още: "Непонятно е защо кметът на Каварна толкова остро реагира на спрените решения, а не дочака компетентният орган да докаже или отхвърли законосъобразността на гласуваното от общинските съветници решение. Конфронтацията, предварителните заплахи, опитите за негативно влияние към служител на администрацията преди законоустановения срок за разглеждане на Протокол N10 на ОбС в Каварна, навеждат на мисълта, че кметът работи не само и единствено в полза на обществения интерес" - се казва още в съобщението.
 


Сходни връзки

СЪДЪТ РЕШАВА ЗА СПРЕНИТЕ РЕШЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди