изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:34 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 8 ЮНИ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

Варна. Служители на РДВР Варна задържаха част от престъпна група, извършваща и контролираща наркоразпространението в града, както и изпълняващи ‘’наказателни’’ акции. Задържането е във връзка с образувано следствено дело от 2004 година и провеждане на процесуално следствени действия.Последната наказателна акция на групата е на 3 срещу 4 юни срещу лице от града, осъждано, което отвлекли и му нанесли побой. В момента на задържането лицата са били с бронежилетки и ножове. След изтичане на ‘’полицейското задържане’’, на ОСС Варна са предадени Рубин С. / 27 г./ , срещу когото са образувани две дознания за причинени средна и тежка телесни повреди; Христо Г./ 26 г./, с три дознания за причинена средна и тежка телесни повреди и отвличане; Николай Т.,с две дознания за телесни повреди и Стоян Я. При предприетите претърсване, обиск и изземване от жилищата и автомобилите на задържаните са намерени фонокарти, спринцовки, около 35 грама хероин, амфетаминови таблетки, патрони за пистолет.

Перник. Румънско семейство е ограбено вчера през нощта на главен път Е-79 София-Кулата. Чужденците пътували с лек автомобил “Тойота Авенсис” за Гърция, където постоянно живеят. Около 02,00 ч. малко преди бензиностанция “Петрол” в с. Долна диканя, общ. Радомир те били спрени от три неизвестни лица с фенер. След нанесен побой, грабителите отнели от Балта Й. /28 г./ и съпругата му златни накити и мобилен телефон на обща стойност около 4000 лв. По случая е образувано следствено дело.

Кърджали. Двама души бяха предадени на прокурор с мнение за образуване на предварително производство за незаконно получаване на пенсиите на 77-годишна изселница в Турция от село Джанка, община Крумовград. Хасан Х. /40 г./ получил 2 211 лв., след като се сдобил с пълномощно за получаване на сумата, на което подписът на титулярката на правото е фалшив. По същото разследване за съставяне на документ с невярно съдържание, на прокурор е предаден и служител от кметството в село Горна Кула. Джемалетин М./43 г./ заверил пълномощно от името на жената, без тя изобщо да се е връщала в България. Материалите срещу получилия сумата от пенсии са за документна измама, а срещу длъжностното лице за съставяне на неистински частен документ.

София. Криминалисти от СДВР, Пето РПУ и служители от НСБОП установиха след активна издирвателна работа извършителя на убийството на черногорския гражданин Славко П. Той беше прострелян смъртоносно на 3 юни ул. „Бяло море”. Заподозреният за стрелбата е Горан Р./30 г./, гражданин на Сърбия и Черна гора, който се укрива и е обявен за общодържавно издирване.
Вчера призори 17-годишен служител в бензиностанция в ж.к.”Надежда” съобщил във Второ РПУ, че няколко часа по-рано, по време на работната му смяна бил нападнат от двама маскирани, които му отнели оборота от 300 лева. Разследвайки случая, криминалистите установили противоречия и несъответствия в показанията на младежа и скоро установили, че грабежът е инсцениран. Непълнолетният Н.П. укрил парите в двора на бензиностанцията с идеята да ги присвои, наранил се сам, след което позвънил в полицията. По- късно той си признал, че измислил версията с грабежа и доброволно върнал парите. Материалите по случая са предадени на Районната прокуратура с мнение за образуване на предварително производство.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 8 ЮНИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди