изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:15 EEST
ЗАПОЧВА ОБУЧЕНИЕ ПО ПЧЕЛАРСТВО    
ОбществоДирекция "Бюро по труда" в Добрич стартира обучение по Националната програма за насърчаване на заетостта и професионално обучение по пчеларство, съобщи за НДТ главният експерт Иванка Димитрова. В него ще бъдат включени 16 безработни, регистрирани в дирекцията.

Курсът ще бъде с продължителност 64 дни. Обучението ще трае 495 часа, разделени на 7 модула. Темите са: "Биология на пчелното семейство", "Производство и съхранение на пчелни продукти", "Екипировка и оборудване на пчелното семейство и пчеларя", "Маркетинг и мениджмънт на пчеларството". Ще бъде проведено и обучение за управление на собствен бизнес. В края на курса бъдещите пчелари ще разработят бизнес-план. Те ще могат да стартират собствен бизнес, да се регистрират като земеделски производители, да бъдат членове на пчеларски сдружения и кооперации.
Конкурсът за обучаваща организация е спечелен от Центъра за професионално обучение към ТПП в Добрич. Обучението ще стартира на 10 юни. Курсистите ще получават от ДБТ стипендии в размер на три лева за всеки присъствен ден.

 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА ОБУЧЕНИЕ ПО ПЧЕЛАРСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди