изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:58 EEST
ДЕЛОТО НЕ Е ПРОЗРАЧНО И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ    
ОбществоКакво е мнението Ви за процеса срещу българските медицински сестри в Либия?



Д-р Маринела БЕШКОВА - управител на медицински център "Добрич": Делото е скалъпено, защото не може такива видни личности - професорите, специалисти по СПИН, които са признати в цял свят, да докажат, че инфекцията е възникнала преди идването на българските медицински сестри, че заразяването не е умишлено, а това да не се взема предвид. Делото не е прозрачно и не може да бъде. По отношение на изхода съм много обезпокоена.
Д-р Людмила РАДИЛОВА - началник на Център по трансфузионна хематология към МБАЛ: Определено смятам, че българските медицински сестри не могат да бъдат виновни, защото кръвопреливните дейности, поне според нашето законодателство, се правят единствено по назначение на лекар. Медицинска сестра не може да вземе такова решение. Информацията за делото е канализирана и всеки я разглежда от своята област. Дори понякога и самите изказващи се си противоречат. Министерството на здравеопазването ни информира избирателно и много на едро. Според мен е изключено заразяването да е умишлено, най-вероятно, както казват и световно известните професори - специалисти по СПИН, става дума за вътреболнична инфекция.
Вашите мнения за делото срещу българските медицински сестри можете да споделите на редакционните ни телефони или на електронния ни адрес: ndt@abv.bg.

 


Сходни връзки

ДЕЛОТО НЕ Е ПРОЗРАЧНО И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди