изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:24 EEST
ИНОВАЦИИТЕ СЪБИРАТ ОБЛАСТИТЕ ОТ СЕВЕРОИЗТОКА    
ОбществоРазработен проект за регионална иновационна стратегия е обсъждан на проведеното вчера във Варна първо заседание на областните управители на шестте области от Североизточния район за планиране. В срещата е участвал и областният управител Иван Иванов.

Проектът е разработен след сключено споразумение през май между областните управители на шестте области. В него те са си поставили за цел да постигнат консенсус, да направят анализ на регионалната иновационна инфраструктура и потребностите на района от иновации, да приемат механизъм за координация на дейностите и задачите по проекта. Друга негова цел е да се привлекат експерти от други европейски държави, за да се използва опитът и знанията на другите региони, се казва в прессъобщение от областната управа. Оттам информират, че проектът е на стойност 300 000 евро. 25 на сто от финансирането по него трябва да се осигури от общините - партньори по проекта. Заедно с шестте български области, сред които и Добрич, партньори по проекта са и региони от Италия, Гърция, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Бизнес-инкубатор за високи технологии във Варна и др. Продължителността на проекта е 32 месеца и той ще бъде представен в Брюксел до 16 юни т.г. Крайната цел на проекта е да се създаде устойчив модел на сътрудничество "бизнес-наука-администрация" и съкращаване пътя на изследователски организации и университети, и бизнеса.

 


Сходни връзки

ИНОВАЦИИТЕ СЪБИРАТ ОБЛАСТИТЕ ОТ СЕВЕРОИЗТОКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди