изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:02 EEST
ПОВТОРНО СЪДЯТ ТРАФИКАНТИ НА 10 КИЛОГРАМА ХЕРОИН    
Ред и сигурностПодсъдимите отказаха да дадат показания преди да бъдат изслушани свидетелите

За втори път вчера в съдебната зала на Окръжния съд в Добрич влезе делото срещу 41-годишния Диян Симеонов и 36-годишния Гавраил Орманджиев. Те са обвинени в пренасяне и съхранение на над 10 килограма хероин. Преди два месеца делото бе върнато на окръжната прокуратура след няколко съдебни заседания заради това, че не било прецизно формулирано обвинението срещу Орманджиев.
Вчера делото започна наново. За разлика от първия път обаче двамата обвиняеми отказаха да дадат обяснения в началото му, а заявиха, че ще го сторят след като изслушат свидетелите.
Двамата са обвинени в това, че да внесли в страната от Турция високонаркотично вещество - 10 123,43 гр. хероин на обща стойност 973 893,05 лева. Те са заловени на 4 юли 2002 г. на ГКПП Кардам, когато са се опитвали да изнесат дрогата в Румъния. Хероинът бил открит в резервната гума на автомобила, с който са пътували - "Рено". Макар деянието им да е останало само опит да пренесат хероина през границата на България с Румъния, то се определя като особено тежко.
И двамата категорично заявиха, че не се признават за виновни по обвинението в съхранение и превозване на хероин. Бяха разпитани всички явили се на делото свидетели. Сред тях и митническите служители, разкрити наркотика. Стана ясно, че мотивът за щателна проверка на двамата роми бил получен сигнал, както и неадекватното поведение на двамата.
Припомняме, че, според обвинителния акт, наркотикът бил внесен от Турция, където единият от обвиняемите бил оставил колата си на паркинга на хотела, в който бил отседнал. Той бил там със закупена току що нова кола. След това автомобилът с дрогата, за която се предполага, че вече е била поставена в резервната гума, преминала границата при ГКПП Капитан Андреево и след това престояла известно време в Добрич. На предишните заседания обвиняемите обясняваха, че не знаели какво има в гумата. Били тръгнали за Румъния на сватба. Гавраил бил с току що издаден международен паспорт, защото в предишния имал 158 печата за влизане и излизане от страната.
Заради неявяване на няколко от свидетелите делото бе отложено за септември. НДТ

 


Сходни връзки

ПОВТОРНО СЪДЯТ ТРАФИКАНТИ НА 10 КИЛОГРАМА ХЕРОИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди