изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:18 EEST
БЪЛГАРКАТА ПЛАТИНО ПЯ ПРЕД 40 000 ПУБЛИКА НА СТАДИОН В БРАЗИЛИЯ    
КултураБългарска поп певица – привърженик
на бразилския футбол

По време на 40 дневното си турне Платинò стана почитателка на бразилския футболен отбор Куритиба . Тя беше поканена да пее на футболен мач от “А група” на Бразилския шампионат по футбол между отборите на Куритиба и Сао Пауло .
На стадиона “Коуто Перейра “ в столицата на областта Паранà – Куритиба , Платинò направи 15 минутно шоу . Президентът на футболния клуб “Куритиба” и връчи фланелка на отбора – домакин и заедно с привържениците му запяха футболния химн “Costa dela –dela – dela -costa“
Tурнето на Платинò в Бразилия продължи 40 дена – от 15 април до 25 май 2004 година в областите Сао Пауло, Минас Гераис, Паранà и Санта Катерина. Песента “Oiga Querido”/”Слушай, скъпи”от едноименния албум на певицата се завъртя като първи сингъл в бразилските електронни медии на 16 януари 2004 и достигна до 3-то място в класацията на националното радио “Онда Сул”.

На 30.03 2004 стартира и втория сингъл на Платинò – “Eroe di sulitudine”( Скитнико мой ), който в продължение на четири седмици се задържа на 1-во място в класацията на радио “American sat - Super sucesso “.

Третият сингъл на Платинò в Бразилия е “Mi Manchi”
/ Слушай скъпи/.Той стартира успешно na 05.06 и вече е в ротация в радио “ Jovem Pam “, сред най-големите хитове на сезона.
Следващото турне на българската поп певица отвъд океана ще е през октомври и ноември 2004.

Най-слушаното радио за денс музика в Италия излъчва приказки на български език

След завръщането си в Италия Платинò беше приятно изненадана от своя колега и приятел DJ Марио Фарджетта – водещ в най-слушаното радио за денс музика “Radio DJ”. Всеки делничен ден , между 14.00 и 16.00 в предаването “DJ tame” с водещи Фарджетта, Албертино и Джузеппе , Италия слуша приказки на български език . Новата рубрика е забавна и нестандартна .Има огромен успех , особено сред по-младите слушатели. Ако и на вас ви се слушат приказки на български , с превод на италиански можете да го направите на www.deejey.it – от понеделник до петък между 15.00 и 17.00 българско време.

Платинò се зае с продуцирането на нов проект на българската певица Анита Крис
Певицата стартира с песента ”Искам всичко”. Музиката е на Анита Крис и Светослав Лобушки, текстът е на Живко Колев, аранжиментът на оригиналната версия – на Бойко Петков. Сингълът включва два горещи ремикса на Deep Zone Project и инструментална версия .

Анита Крис и Платинò
Приликата между двете блондинки ги среща и обединява в проекта “Искам всичко”.
Продуцентската компания на Платинò/Lastery music/ издава първия сингъл на младата певицата Анита Крис.

Анита е родена в Ловеч, в семейсто на инженери . Учила в музикално училище “Панайот Пипков”.Завършва с отличие Математическа гимназия . Продължава образованието си в Технически университет в София .След дипломирането си започва работа като преподавател ,но за кратко. Не успява да продължи семейната традиция като инженер , защото любовта към музиката надделява. Започва да посещава уроци по пеене . По късно е приета в “Нов български университет “- специалност “Поп и джаз пеене” при Борис Стаменов. Дипломира се през ноември 2003 година . Междувременно търси възможности за изява като певица . “Щастливата птичка” каца на рамото й , когато започват да я оприличават на Платинò / и двете са с дълги руси коси /. Поредна щастлива случайност се оказва срещата с обща позната на двете певици – блондинки. Тя ги запознава и започва приятелство по
I-net. Дългите срещи в CHAT , писмата по I-net и телефонни разговори Италия – България се оказват ползотворни и в професионален план. Платинò се заема да продуцира поп - проект на Анита . Макар и от разстояние тя координира реализацията на първия сингъл “Искам всичко”. Мечтата на Анита е осъществена от добрата , русокоса фея Платинò.Само след двa месеца е записана и издадена песента ”Искам всичко”. Музиката е на Анита Крис и Светослав Лобушки, текстът - на Живко Колев, аранжиментът на оригиналната версия – на Бойко Петков. Сингълът включва два горещи латино ремикса на Deep Zone Project и инструментална версия .

Анита смята , че Платинò е щастливия й шанс да започне своята кариера на поп певица . За Платино и продуцентската й компания “Lastery music” , проектът “Искам всичко “ е поредната сериозна професионална задача и начин да се помогне на една българка. През април и май 2004 Платинò беше на хиляди километри от Европа , отвъд океана – в Бразилия. По време на своето турне там и паралелно с десетките участия и пътувания ,тя успешно осъществяваше координацията на записите и издаването на първия сингъл на Анита .

Най -странното е , че двете певици - блондинки все още не са се срещали на живо . Какво ли не е възможно във века на I-net общуването и мобилните комуникации!


 


Сходни връзки

БЪЛГАРКАТА ПЛАТИНО ПЯ ПРЕД 40 000 ПУБЛИКА НА СТАДИОН В БРАЗИЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди