изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:10 EEST
ДОГАН НЯМАЛ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОКАЗАН НАТИСК ВЪРХУ СЕДЕБНАТА СИСТЕМА    
ПолитикаСъдебната система трябва да се изгради като независима и да се подчинява само на закона, каза Ахмед Доган

Съдебната система трябва да се изгради като независима и да се подчинява само на закона. Не бива да има обстоятелства, които да внушават или да влияят върху съдиите. Това каза в Добрич лидерът на ДПС Ахмед Доган. Той присъства на Областната отчетно – изборна конференция на ДПС. Доган заяви, че е нямал информация за оказан натиск към съдебната система от стана на политически сили или институции. Според лидера на ДПС е необходим не натиск, а по-скоро съдействие за реформирането на системата. Доган допълни, че очаква кадровите промени в съдебната власт да приключат нормално. Прави чест на СДС, в лицето на Надежда Михайлова, че намери сили да се разграничи от управлението на Иван Костов, заяви още Ахмед Доган. Според него това е желание за нова политическа идентичност на СДС.
*******
“Държавникът трябва да бъде внимателен с всякакви подаръци, дори и бонбони, защото създават интимна зависимост, която може да се използва”, така отговори на въпрос за подарения на Лучано “Ягуар” лидерът на ДПС Ахмед Доган. Създават се ограничения, които подлагат на съмнение лоялността на държавен служител към институцията, най-вече в контекста на корупционните процеси, протичащи в нашата страна, каза още Доган. Би било добре, според него, законодателят да ограничи подобни подаръци и да ги счита за нерегламентирани.
***********************
Процесите, които са свързани със съдебната система създават очаквания самата реформа да се опрагмати в кадрови промени по отношение на апелативни съдии и прокурори, да има някакви разминавания и от там конфликт, каза пред журналисти в Добрич лидерът на ДПС Ахмед Доган. На този етап обаче сериозно разминаване няма, няма и данни за натиск нито отвътре, нито отвън, допълни Доган. Целта на съдебната реформа според него е да се изгради самостоятелна съдебна власт без въздействие от екстрени ситуации. Доган присъства на извънредна областна конференция в Добрич заедно с още петима депутати от движението. Гости на форума на ДПС са и двамата добрички народни представители от НДСВ Енчо Малев и Антония Първанова. Приветствие към делегатите поднесоха областният управител Иван Иванов и кметът на Добрич Детелина Николова.
РАДИО ДОБРУДЖА/ДАРИК/ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

ДОГАН НЯМАЛ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОКАЗАН НАТИСК ВЪРХУ СЕДЕБНАТА СИСТЕМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.93 секунди