изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:12 EEST
КЛАСАЦИЯ НА НАЙ-ДОБРИТЕ ТАНКОВЕ В СВЕТА    
По света Агенцията Forecast International публикува класация на най-добрите танкове в света. Според публикацията най-добрият танк в света в момента е

американският M1A2 SEP Abrams, произвеждан от General Dynamics.

Авторите на рейтинга порчертават, че този танк се представи отлично по време на войната в Ирак. На второ място е израелският Merkava Mark IV с производител Israel Ordnance Corps. За разлика от M1A2 Abrams, Merkava е тежък танк. Той също е демонстрирал великолепни показатели по време на военни операции.

На трета позиция е поставен японският Type 90, произвеждан от Mitsubishi Heavy Industries. Той е създаден на основата на грманския танк Leopard 2, като са направени множество нововъведения. В технологичен план Type 90 се счита за най-добрият танк в света. Тази бойна машина няма реален боен опит и нейните възможности може да се оценяват само теоритично.

По същата причина последната разработка на германските танкостроители, Leopard 2A6 с производител Krauss-Maffei Wegmann, е класиран на четвърто място. На пето място е британският Challenger 2 на Vickers Defense Systems Division. Този танк също бе използван успешно по време на бойните действия в Ирак, но при него има несъответствие със стандартите на НАТО. Например оръдието му трябва да бъде с по-голям калибър. Според авторите на класацията, ако се извърши тази модернизация, то Challenger 2 ще заеме второ място в списъка на най-добрите танкове в света.
bgfactor.org/НДТ
 


Сходни връзки

КЛАСАЦИЯ НА НАЙ-ДОБРИТЕ ТАНКОВЕ В СВЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди