изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:31 EEST
ZAFI СЕ КАЗВА НОВИЯТ ВИРУС    
НовиниНов вирус в мрежата затруднява работата на антивирусните програми. Zafi е от категорията 'средно опасни', смятат от лаборатории 'Касперски'

В глобалната мрежа е открит поредният вирус, наречен Zafi, съобщи руският разработчик на антивирусни системи лаборатории "Касперски". Според мениджъра, отговарящ за корпоративните комуникации и връзките с обществеността на лабораториите, Олга Кобзарева "засега няма епидемия, вирусът е от категорията средно опасни".

Принципите на разпространение на Zafi са същите както и на останалите: чрез електронната поща или чрез локалните мрежи и мрежите за обмен на файлове.

Вирусът копира своя файл във всички папки с определени срички в названието в системния каталог на Windows - във всички важни части на операционната система и отделя някои файлове, необходими за стабилната работа на операционната система.

Особено опасна функция на Zafi е, че се опитва да открие в компютрите различните антивирусни програми и презаписва съдържанието им в свои копия. Така той пречи на нормалната им работа.

Подобно на другите интернет вируси Zafi е опасен и с това, че е способен да сканира бележника с адресите в електронната поща и без знанието на потребителя да извърши несанкционирано изпращане на писма, съдържащи заразен файл. Освен това вирусът осъществява DOS атаки, които напълно изключват работата на сайтовете или съществено я забавят.

Лаборатория "Касперски" съобщи, че няма конкретни препоръки за борба с новия вирус. Мерките за борба с подобни вируси са сходни: наличие на антивирусна програма в компютъра, задължително често обновяване на антивирусните бази, а при заразяване - свързване със сайтовете на антивирусните компании за спешно обновяване.
all/ndt
 


Сходни връзки

ZAFI СЕ КАЗВА НОВИЯТ ВИРУС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди