изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:20 EEST
СЪВЕТИ ЗА ЖЕНИТЕ    
ЛюбопитноКОПРИВАТА ПОМАГА ПРИ БЕЛЕЗИ ВЪРХУ КОЖАТА. ПЛОДОВИ СОКОВЕ ЗА ТЕН И ПОДМЛАДЯВАНЕ

КОПРИВАТА ПОМАГА ПРИ БЕЛЕЗИ ВЪРХУ КОЖАТА

Лечението на белези и пъпки по кожата е ефикасно тогава, когато външното приложение на билки е съпроводено и с вътрешно приемане. Най-полезни в това отношение са копривата и репеят. Две супени лъжици листа от обикновенна коприва се заливат с 400 мл. вряла вода, остават се да киснат два часа, след което запарката се прецежда. Течността се пие по една винена чаша четири пъти на ден преди ядене. Няколко дни по-късно към лечението се прибавя и репей. Една супена лъжица смлени корени от репей се варят 10 минути в половин литър вода. Прецедена и изстинала, отварата се пие по една винена чаша четири пъти дневно преди ядене. За увеличаване на лечебния ефект се прилага едновременно и трета билка: 100 г. дрога от надземната част на трицветна теменуга се заливат с три чаши вряла вода. Изстинала и прецедена, запарката се изпива на порции за един ден.

ПЛОДОВИ СОКОВЕ ЗА ТЕН И ПОДМЛАДЯВАНЕ

Консумирането през деня на различни плодови и зеленчукови сокове набавя необходимите витамини и придава на кожата чудесен тен. По-добре действат соковете, ако са в комбинация с мед и жълтък: един суров жълтък се размесва добре с 50 г. мед, прибавят се една супена лъжица лимонов сок от някакъв плод (какъвто имате на разположение според сезона), две супени лъжици сок от моркови и две чаени чаши вода. Още по-добре би било, ако към тази комбинация се включи и прясно мляко: две супени лъжици мед се разтварят в половин литър студено прясно мляко, прибавят се две супени лъжици сок от компот, една супена лъжица сок от касис и един разбит суров жълтък. Това са т.н. флип коктейли, които са не само тонизиращи, но и мнго приятни на вкус и могат да се приготвят от всякакви плодови сокове - пресни, консервирани, сиропи, компоти и др.
 


Сходни връзки

СЪВЕТИ ЗА ЖЕНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди