изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:27 EEST
"ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ ТРЯБВА ДА СЕ МИСЛИ ДЪЛГОСРОЧНО"    
ТуризъмПред НДТ ректорът на Висшето хотелиерско училище в Маастрихт /Холандия/ Кейс Ван дер Клип. Той е носител на много награди в областта на хотелския мениджмънт.

През октомври м.г. в германския град Бон получава специалната награда на Европейския съвет за хотелски, ресторантски и институционален мениджмънт. На 7 юли ще получи награда за иновации на организацията "Евродип", която следи за качеството на образованието. Той посети Добрич, за да бъде в комисията за защита на дипломни проекти на студентите от Международен колеж - Албена.

- Г-н Ван дер Клип, какво е мнението Ви за завършващите сега студенти от колежа?

- Вие знаете, че с Международния колеж имаме над 12-годишно сътрудничество. Аз съм много доволен както от качеството на преподавателите, така от нивото на студентите. Повече от десет години работя в училището в Маастрихт и никога не съм давал максималната оценка десет. Но в Албена имаше две блестящи студентки, на които не можах да дам друга оценка.

- На каква тема бяха техните дипломни проекти?

- Те бяха работили върху изследване и подобряване на съществуващ хотел на Българското Черноморие. В проекта студентките дават препоръки, работили са брилянтно и са навлезли и в най-малките подробности.

- Разкажете повече за Висшето училище по хотелиерство в Маастрихт.

- Създадено е през 1950 г. Започва като малко училище на кулинарно нови, а през годините се преобразува с различните степени на образование - бакалавър, магистър и т.н. В момента имаме 1200 студенти. Съгласно европейската акредитация, този институт е на едно от първите места в Европа. Работим с повече от 750 различни хотела в целия свят, в които студентите реализират своята практика.

- Какво е Вашето мнение за развитието на българския туризъм и, според Вас, върху какво би следвало да се акцентира повече?

- Пред българския туризъм има широк спектър от възможности. Вие имате планини и море. Вече десет години аз виждам прогрес в българския туризъм. Но по отношение на неговото развитие трябва да се мисли в по-дългосрочен план. Ако това стане, ще има още повече възможности за България, когато през 2007 г. тя стане член на Европейския съюз.

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА
 


Сходни връзки

"ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ ТРЯБВА ДА СЕ МИСЛИ ДЪЛГОСРОЧНО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди