изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 06:41 EEST
КРАЙ! ЕВРО 2004 ПРИКЛЮЧИ ЗА БЪЛГАРИЯ...    
Евро 2004Националите ни загубиха и втория си мач от група "С" на Европейското първенство по футбол в Португалия, като отстъпиха с 0:2 на Дания. С това те напълно загубиха шанс в битката за място на 1/4-финалите и стават втория отбор след Русия, който напуска първенството.

Футболистите на Пламен Марков, които се нуждаеха от задължителен успех в срещата на "Мунисипал Брага", успяха да създадат изключитнелно малко голови положения пред Сьоренсен, като не успяха да реализират нито едно от тях.

Първият гол в мача бе дело на Йон Дал Томасон, който се разписа в 44-ата минута, вторият добави влезлият на смяна Йеспер Грьонкяер в 90-ата. Стилян Петров получи втори жълт картон в 83-ата минута за оспорване на съдийско решение.

Датчаните започнаха офанзивно срещата, като на няколко пъти през първото полувреме пропуснаха да открият. Лъвовете изравниха играта към края на първата част и на свой ред имаха добри шансове за гол. Невероятен пропуск на Мариян Христов в 41-ата минута, когато от 4 метра той не успя да вкара топката с глава в опразнената врата на Дания, след като Сьоренсен не можа да улови кълбото след центриране отдясно.

Само минута по-късно и Мартин Петров се размина с гола. Той оплучи пас с пета от Бербатов на около 5 метра от голлинията на Сьоренсен, но стреля изключително слабо и вратаря на Дания улови.

В 44-ата минута Мартин Йоргенсен се измъкна зад гърба на защитата ни, Здравков излезе, за да го посрещне и Йоргенсен отклони топката към Йон Дал Томасон, който нямаше проблеми със завършващия удар.

След почивката положението на терена не се промени, като датчаните продължиха да диктуват събитията. В края на мача реферът Батища показа поредица от жълти картони за нашите състезатели. При един от тях - в 83-ата получен от Мариян Христов, Стилян Петров оспори реферското решение и на свой ред бе "декориран" в жълто.

Това обаче бе второ официално предупреждение за Стенли, след което той бе принуден да напусне терена.

"Червеният динамит" се възползва от численото си преимущество и стигна до втори гол, чийто автор стана Йеспер Грьонкяер. В 93-ата минута той бе изведен сам срещу Здравков и не сгреши. Минута по-късно Ебе Сандо удари греда.

Така нашите загубиха шанс в борбата за място сред първите два тима в групата и ще напусне първенството след протоколния си мач с Италия следващия вторник. Мачът, поради натрупани наказателни картони, ще пропуснат Стилян Петров и Росен Кирилов.
euro2004/ndt
 


Сходни връзки

КРАЙ! ЕВРО 2004 ПРИКЛЮЧИ ЗА БЪЛГАРИЯ... | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди