изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 09:06 EEST
БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ СА ПРЕМЕСТЕНИ В ТРИПОЛИ    
Новини Петте осъдени на смърт български медицински сестри са преместени от Бенгази в Триполи. Според говорителя на външното министерство Гергана Грънчарова, те са на сигурно и безопасно място.

Тя каза още, че българската страна е била уверена от фондация "Кадафи", че медицинските сестри не се намират в затвора "Джудейда". Няма информация дали палестинският лекар Ашраф е заедно с българските сестри. Българския посланик в Либия Здравко Велев каза, че медицинските сестри се намират в охранявана територия в либийската столица, точното разположение не е известно, но либийските власти са го уверили, че българските са на сигурно място. От Бенгази до Триполи, медицинските сестри са били преместени със самолет. Посланик Велев очаква да получи информация кога ще може да се срещне с медиците ни. Ескалацията на медийното отразяване на делото срещу българските медици в Либия не е в техен интерес, каза посланика на Палестина у над доктор Мохамед Салайме след срещата на арабските посланици с лидера на БСП Сергей Станишев. Дипломатът, който е доайен н арабските посланици в България каза още, че преместването на медицинските сестри от Бенгази в Триполи е едно добро начало за намиране на приятен изход от ситуацията, както за либийската, така и за българската страна.

ALL/NDT
 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ СА ПРЕМЕСТЕНИ В ТРИПОЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди