изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:13 EEST
ДВА ОТ ПАНЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОЕКТИ СА С ДОБРИЧКО УЧАСТИЕ    
ИкономикаОт одобрените за цяла Европа осем проекта по "Паневропейската схема за бизнескоопериране в рамките на разширяването", финансирани от Европейската комисия, в два ще има добричко участие.

Това съобщи ръководителят на Евро-инфо център BG 809 и експерт в Търговско-промишлената палата Татяна Гичева. Получено е потвърждение за одобрението на проекта, насочен към автомобилната индустрия. В него водеща организация е ЕИЦ в испанския град Сарагоса. Евро-инфо центърът в Добрич е единственият партньор от България. Другите са евро-инфо центровете в Острава /Чехия/, Ваубжих /Полша/, Болоня и Торино /Италия/, Орлеанс /Франция/, Лисабон /Португалия/, Хановер и Мюнхайм на Рур /Германия/, Тимишуара /Румъния/, Мадрид и Сарагоса /Испания/. Проектът предвижда участие на фирми от автомобилния бранш, организирани от различните участници, в четири автомобилни салона - в Торино, Мадрид, Париж и Франкфурт. ЕИЦ в Добрич има квота от 40 фирми, по 10 за различните салони. С преимущество при подбора на фирмите-участнички в проекта ще бъдат включени такива от Добричка област, но ще има и от цялата страна. Бюджетът на българския партньор е 60 000 евро, от които 75 на сто са от Европейската комисия, а останалите ще са собствено участие.
Статистиката сочи, че у нас има около 3 милиона леки коли със средна възраст 19 години. Всяка година паркът на нови автомобили се увеличава с 15 000, а средният внос на употребявани автомобили е 220 000. Затова в проекта най-вероятно ще се включат основно фирми, които се занимават с ремонт на автомобили и производство на резервни части.
Другият одобрен проект по "Паневропейската схема за бизнескоопериране в рамките на разширяването" е за обществените поръчки. В него от България са включени още Евро-инфо центровете от Ямбол и Сандански. Водещата организация по този проект е ЕИЦ в Намур, Белгия.
В края на юни или началото на юли ТПП и ЕИЦ BG 809 ще проведат бизнесзакуска за представяне на сайта за електронен бизнес. ЕИЦ BG 809 е партньор по този проект. Целта му е да се преведе сайтът и популяризира. На бизнесзакуската ще се представят възможностите за достъп до него. Проектът се финансира от Европейската комисия и се реализира от 22 евро-инфо центъра от 20 държави. Сайтът за електронен бизнес е на 12 езика, един от които български.

 


Сходни връзки

ДВА ОТ ПАНЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОЕКТИ СА С ДОБРИЧКО УЧАСТИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди