изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:41 EEST
МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОЛЕЖ В АЛБЕНА ВРЪЧИ НАД 100 ДИПЛОМИ    
Образование
Велина ВЛАЙКОВА: Абсолвентите си пожелаха успешна реализация. Винаги ще бъдете част от този колеж - обеща им ректорът доц. Тодор Радев

На церемония в петък вечерта повече от сто студенти получиха дипломи от Международен колеж-Албена. Вълнуващото събитието се състоя в зала "Атлантик" на хотел "Добруджа" в Албена. Освен абсолвентите, техните родители и много настоящи студенти, на церемонията присъстваха още Йориан Ритцен /директор на "Международни дейности" във Висшето училище по хотелски мениджмънт в Маастрихт, Холандия/, Бен ван Верш /преподавател по стопанско управление/, Жан Мишел Арно /координатор от френска страна на българо-френската програма/, както и преподаватели от колежа.
Завършващите студенти са от българо-холандската и българо-френската програми и програмите на колежа в Добрич. Те са се обучавали в три специалности - "Маркетинг и мениджмънт", "Маркетинг и управление на хотелиерството и туризма" и "Хотелски мениджмънт".
От есента българо-холандската програма ще бъде преместена изцяло в Добрич, а в курортния комплекс остава френската, припомни ректорът на колежа доц. Тодор Радев, който връчи дипломите на абсолвентите.
В момента колежът има 400 студенти, а това е неговият десети випуск. "Искам да благодаря на нашите випускници, които са избрали колежа, за това, че понесоха трудности от всякакъв характер" - подчерта доц. Радев и допълни: "Излизайки от колежа, вие ще продължавате да бъдете част от него. Винаги сте добре дошли за помощ и съвет".
Поздравителни телеграми към абсолвентите и техните преподаватели са получени от посолството на Кралство Нидерландия у нас, Културния институт на Франция, министерствата на образованието и на икономиката, кмета на Добрич Детелина Николова и др.
"Благодарение на вас съм сигурен, че България ще постигне икономическия ръст, към който се стреми, и ще се превърне в една от най-търсените туристически дестинации" - заяви пред присъстващите Жан Мишел Арно и обеща за следващата церемония догодина да научи и да каже няколко фрази на български език.
"Радвам се, че попаднах в този колеж. Пожелавам успех на всички" - заяви развълнувано абсолвентката Стоянка Йорданова.
На пресконференция след церемонията стана ясно, че чуждестранните гости са членове на комисиите, пред които абсолвентите са защитавали своите дипломни проекти.
"Изпитът мина много добре. От студентите се изискваше да могат да впишат своите умения в цялостен проект със сериозна финансова част. Те работиха заедно, в екип и повечето се справиха много добре" - сподели по този повод Йориан Ритцен.
След официалната част събитието продължи в една от залите на Международния колеж, където бе организиран коктейл.
НДТ
 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОЛЕЖ В АЛБЕНА ВРЪЧИ НАД 100 ДИПЛОМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди