изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:58 EEST
УБИТИ СА ВИСШИ ЧИНОВНИЦИ В ИНГУШЕТИЯ    
По светаПредполага се, че бунтовниците са дошли от Чечения и Северна Осетия

Няколко бунтовнически групи нападнаха вчера сградата на вътрешното министерство в Ингушетия и 137-ми пограничен отряд в Назран, разположен край селището Карабулак.
Между 150 и 200 въоръжени лица са участвали в нападението, съобщи БНР, позовавайки се на информация от ингушетското вътрешно министерство.

Загинали са близо 48 души - 18 служители от органите на реда, 28 цивилни и двама от нападателите. Сред убитите са началникът на управлението на пощите, и.д. вътрешен министър, зам.-министърът на вътрешните работи, прокурорът на столицата Назран, прокурорът на Назранския район и бившият ръководител на териториалната имиграционна служба. Ранените са между 100 и 200.

Според очевидци само нападателите на сградата на ингушетското вътрешно министерство са били около 80. Предполага се, че бунтовниците са дошли от Чечения и Северна Осетия, добавя агенция "Франс прес". Това е най-мащабната военна операция на бунтовниците за последните няколко години.

Същевременно бойци от руските специални части на Федералната служба за сигурност (ФСС) са взели участие в сражения в съседната на Чечения руска република Дагестан. Те са обкръжили и атакували къща в столицата Махачкала, в която са били барикадирали въоръжени мъже, и са убили двама от тях.

Неуточнен брой бунтовници са пленени, а двама руски войници са ранени.

Лидерът на чеченските сепаратисти Аслан Масхадов е предупредил Москва за нападенията два месеца по-рано, информира Newsru.com. В интервю за радио "Свобода" той заявил, че сепартистите възнамеряват да променят тактиката си и да пристъпят към активни действия.

Масхадов отбелязва, че неведнъж е предлагал започването на преговори с руските власти. Единствената причина, поради която Русия отказва, са "имперските й амбиции". При това положение чеченските бунтовници са принудени да търсят съюзници в други страни, твърди лидерът им.

Според Русия обаче Аслан Масхадов отдавна е загубил всякакъв контрол над бунтовниците.

all/ndt
 


Сходни връзки

УБИТИ СА ВИСШИ ЧИНОВНИЦИ В ИНГУШЕТИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди