изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:21 EEST
КМЕТЪТ НА КАЗАНЛЪК НЕ ПОДКРЕПЯ ИДЕЯТА ЗА ТУРСКИ ПАМЕТНИК НА ШЕЙНОВО    
ПолитикаКметът на Казанлък Стефан Дамянов не подкрепя идеята край Шейново да бъде поставен паметен знак на загиналите турски войници по време на Руско-турската освободителна война. ВМРО заплаши с втора шипченска епопея, ако плочата бъде поставена.

Секретарят на организацията в Казанлък Чавдар Ангелов съобщи, че ще постави за обсъждане въпроса в събота на конгреса на ВМРО. “Въпросът за плочата не е бил обсъждан и поставян в градската управа на Казанлък. Идеята не съвпада и с личните ми убеждения”, коментира кметът Стефан Дамянов. “Това обаче не означава, че не може да бъде дискутиран в Общински съвет”, допълни той. Според Мехмед Осман, лидер на ДПС в областта, въпросът не е част от дневния ред на обществото ни и само подклажда най-ниски националистически страсти. “Турският народ е изразил отношението си към Османската империя и този период е в историята с революцията на Кемал Ататюрк”. Представителят на ДПС вижда укрепването на връзките между двата народа в реализирането на културни и икономически проекти между тях. Авторът на идеята Йордан Маринов от Казанлък каза, че тя е обсъждана от години, на различни дипломатически нива, включително и с военните аташета на Русия и Украйна. В неделя е имало среща и с турския военен аташе полк. Тасим Кучкун.
iaf/ndt
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА КАЗАНЛЪК НЕ ПОДКРЕПЯ ИДЕЯТА ЗА ТУРСКИ ПАМЕТНИК НА ШЕЙНОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди