изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:12 EEST
ПРАВЯТ ЦЕНТЪР ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ОГНЯРИ    
НовиниЗа обучение в областта на битовата газификация да се предостави общински обект на Националния център за професионално обучение в системата на Българската търговско-промишлена палата, клон Добрич, ще предложи зам.-кметът Галина Митева на предстоящото заседание на ОбС.

Кметството е партньор по проект "Обучение на кадри за битовата газификация в Добричка област, Североизточен район за планиране" на националния център. Идеята е да се предостави възмездно за срок от три години бивша печатница на площ от 60 кв. м на приземния етаж на Младежкия дом в Добрич, заедно с мазе от 80 кв. м. Предвижда се там да се извършва обучение на кадри в сферата на газификацията.
Проектът стартира през ноември м.г. Той се реализира по договор за безвъзмездна помощ по програма ФАР на Европейския съюз: BG 0102.05 - Инициативи на пазара на труда. Целта му е да създаде център за практическо обучение по професии, свързани с газификацията, удовлетворяващи необходимостта от подготовка на кадри в тази сфера. За тази цел е проведен търг за закупуване на оборудване на стойност 20 000 евро. Преквалифицирани са вече 16 огняри, които обслужват газови съоръжения в Добрич, Ген. Тошево и Каварна.
 


Сходни връзки

ПРАВЯТ ЦЕНТЪР ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ОГНЯРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди