изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:54 EEST
"ПРИЯТЕЛСКА ЛИБИЯ" ОБЖАЛВА ПРИСЪДАТА НА Д-Р ЗДРАВКО ГЕОРГИЕВ    
По светаЛибийската прокуратура е обжалвала присъдата на д-р Здравко Георгиев, съобщи Гергана Грънчарова

Според информация на дипломатическите източници либийската прокуратура е обжалвала присъдата на д-р Здравко Георгиев. Това съобщи зам. -министърът на външните работи Гергана Грънчарова. На 6 май съдът в Бенгази постанови за д-р Здравко Георгиев четири години затвор за нерегламентирани валутни операции. Той бе освободен, тъй като е бил в задържан дори повече от този срок. Прокуратурата беше поискала смъртна присъда за умишлено заразяване със СПИН и за него.
Посланикът ни в Триполи Здравко Велев е научил за обжалването вчера по време на разговори в консулската дирекция на либийското Министерство на външните работи. Тази информация, която не е потвърдена официално от либийските съдебни власти, се счита за предварителна и не е ясно дали обжалването е свързано и с искане за задържане на д-р Здравко Георгиев, или за налагане на друга мярка за неотклонение.
Все още няма отговор на внесената от българското посолство в Либия нота, с която се искат по-чести свиждания при петте медицински сестри в затвора “Джудейда”. Тъй като днес там е ден за свиждане с роднините на затворниците, д-р Здравко Георгиев е бил откаран в затвора да се види с тях, както и да им занесе необходимите провизии.
Зам.-министър Гергана Грънчарова обеща по-късно днес, когато свиждането приключи и се чуе с д-р Здравко Георгиев, да съобщи как се петте медицински сестри. Не стана ясно на свиждането днес не е отишъл представител на българското посолство в Джамахирията.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

"ПРИЯТЕЛСКА ЛИБИЯ" ОБЖАЛВА ПРИСЪДАТА НА Д-Р ЗДРАВКО ГЕОРГИЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди