изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:27 EEST
ГЪРЦИЯ ДЕТРОНИРА ЕВРОПЕЙСКИЯ ШАМПИОН ФРАНЦИЯ    
Евро 2004Супер изненадата на Европейското първенство в Португалия Гърция победи с 1:0 настоящия еврошампион Франция и хвърли бомбата на турнира на стадион "Жозе Алвеладе" в Лисабон. Златното попадение за южните ни съседи отбеляза Харистеас след прекрасен удар с глава.

Мачът започна по-агресивни действия от страна на възпитаниците на Ото Рехагел. Южните ни съседи пресираха французите още в тяхната половина и трудно те от своя страна успяваха да организират атаки.

Късметът си от далечно разстояние от страна на гръцкия отбор опитаха Николаидис и Физас. В 16-та минута след коварен удар по посока на вратата на Франция Фабиен Бартез спря топката на самата голлиния. Гърците претендираха за гол, но Андерс Фриск взе правилното решение да не зачете попадение в тяхна полза.

Едва в 25-та минута "петлите" създадоха първото си по-опасно положение. Зидан пусна по лявото крило отличен пас към Лизаразу, който на свой ред центрира към Тиери Анри, но ударът с глава на нападателя премина встрани в аут.

До края на първата част се запомни единствено положението в 37-та минута за Гърция, когато Фисас от 25-30 метра близо до тъч линията стреля параболично, но Бартез внимаваше и изби в корнер.

През второто полувреме играта на французите се промени и те атакуваха по-често, докато гърците дисциплинирано и организирано се бранеха и не даваха много шансове на "петлите".

Златният момент за Гърция дойде в 65-та минута. След отлична работа по дясното крило на Загоракис, преодоля Лизаразу и центрира перфектно към Харистеас, който след отличен удар с глава, откри резултата.

До края на мача французите се втурнаха да изравняват, като пропуски направиха Саха, Лизаразу и Тиери Анри.
ЕВРО2004/НДТ
 


Сходни връзки

ГЪРЦИЯ ДЕТРОНИРА ЕВРОПЕЙСКИЯ ШАМПИОН ФРАНЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди