изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:13 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 25 ЮНИ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

НЦБ „Интерпол”. Вчера в 14 часа на ГКПП – Калотина служители на „Интерпол” екстрадираха от страната ни за Сърбия и Черна гора сръбския гражданин Ненад Миленкович /26 г./. Екстрадицията е извършена в изпълнение на постановление на ВКП и със съдействието на Главна дирекция „Охрана” при Министерството на правосъдието. Сърбинът се издирва от белградските власти, след заповед за арест от 21 април миналата година. Той е обвинен в нелегално производство и разпространение на наркотични вещества и има влязла в сила присъда за две години лишаване от свобода. Тамошният „Интерпол” го обявява за международно издирване на 2 юни миналата година. Същия ден Ненад Миленкович е подаден за издирване от НЦБ „Интерпол”-България. На 11 юни е задържан при спецоперация на Столичната дирекция на вътрешните работи.

София. 11 500 евро и 10 000 лева успели да приберат неизвестни крадци, след като използвали класически трик в занаята. Преди месец посред бял ден те спукали двете гуми на „Фиат Пунто”, който столичанка била паркирала в центъра на София. Нищо неподозиращата жена се качила в колата си и потеглила, но скоро се принудила да спре и да потърси помощ. Крадците, които наблюдавали набелязаната жертва, бързо отворили задната врата и отмъкнали чантата с парите. След подадената жалба, случая започнали да разплитат криминалисти на СДВР и няколко районни управления. Така те попаднали по следите на старите си познайници Богомил Г. /35 г./, Иво Н. /30 г./ и косовара Насер Х. /30 г./. Вчера грабителите са задържани за 24 часа, работата по случая продължава.
При провеждане на специализирана полицейска операция срещу улични грабители служители на Седмо и Първо РПУ и СДВР са заловили гастрольора Валентин Р. /19 г./ от с. Арчар, Видинско. Той е криминално проявен, сочат данните на МВР. Само за седмица младежът успял да нападне две столичанки в кв. „Слатина” и да изтръгне от тях пари, валута, лични документи и вещи. Задържан е за 72 часа с прокурорско разпореждане. Криминалистите работят по разкриването и на други негови набези на територията на столицата. В Шесто РПУ е задържан негов „колега”. Стефан П. /21 г./ нападнал свой връстник в ж.к. „Овча купел”, задигнал скъпия му ръчен часовник и скоростно изчезнал. Срещу грабителя е заведено дознание.

Плевен. Трима наркопласьори са задържани след спецакция на служители от направление „Наркотици” в регионалната дирекция.През нощта на 24 юни в района на ж.к. „Мара Денчева” криминалистите заловили плевенчаните Владислав Г. /19 г./, Панайот Н. /23 г./ и Влади А. /31 г./. В 23-годишния мъж те открили 71 пакетчета хероин. Последвал обиск в домовете им- в най-младия от групата са намерени 23 грама и 49 пакетчета амфетамин, 5 грама марихуана и пакетче хероин, а от жилището на Влади А. са иззети още 8 грама от светлокафявата твърда дрога. И тримата са криминално проявени, уточняват от РДВР-Плевен.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 25 ЮНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди