изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:59 EEST
ГАВРАТА С ЖИВЕЕЩИТЕ В ПО-МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ ХОРА ПРОДЪЛЖАВА    
Политика Билетите за влак ще поскъпнат средно с 8%, обявиха от Българските държавни железници (БДЖ).

От графика за движение изцяло или частично отпадат 97 влака, от което до края на годината железниците ще спестят около 5 млн. лева. По новата тарифа билет за експреса София-Бургас ще струва 14,30 лева.

От БДЖ очакват промените в цените да влязат в сила до края на юли или в началото на август. Предвижда се 10% отстъпка за закупен двупосочен билет, като БДЖ ще продава излетни билети с отстъпка при пътуване през събота и неделя на разстояние 50 км.

Новата тарифа на билетите първо трябва да бъде одобрена от вицепремира Николай Василев, а тази неделя влиза в сила ново разписание на БДЖ.

Експресните влакове ще подминават и няма да спират на 15 гари, сред които Павликени, Калофер, Нова Загора, Карнобат, Айтос, Чирпан. От БДЖ обясниха, че на тези гари във влаковете се качват по-малко от 30 пътници и пътуването се забавяло излишно.

Жителите и работници от различни краища на страната обаче не одобряват новия график, а в Елин Пелин и Вакарел дори заплашват с граждански неподчинения. От БДЖ заявиха, че няма да се поддадат на граждански протести, а разписанието е междинно и ще се прилага до 15 декември.

С новия график компанията ще подобри финансовите си показатели, но хората от малките градове упрекнаха железницата, че отстъпва от социалния ангажимент. bTV/НДТ

 


Сходни връзки

ГАВРАТА С ЖИВЕЕЩИТЕ В ПО-МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ ХОРА ПРОДЪЛЖАВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди