изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:04 EEST
ПАТРИАРХ МАКСИМ НА ПОСЕЩЕНИЕ В СИЛИСТРЕНСКА ОБЛАСТ    
НовиниВ. "Дръстър, Силистра": Патриарх Максим пристига днес в Силистра

Патриарх Максим ще отслужи Света литургия по случай утрешния храмов празник на силистренския катедрален храм “Св. св. Петър и Павел”, съобщи Негово високопреосвещенство доростолският митрополит Иларион. На службата ще присъстват също митрополитите на Враца, Русе, Велико Търново, Видин и Ловеч и много епископи. Специален гост ще бъде пратеникът на румънския патриарх Теоктист - негово преосвещенство д-р Дамаскин, епископ на Слобозия и Кълъраш.
Патриарх Максим ще пристигне в Силистра днес към 19 часа. Това ще е неговото първо посещение във възстановената неотдавна Доростолска епархия. Негово светейшество ще бъде посрещнат на границата на епархията при с. Гарван от доростолския митрополит Иларион и горепосочените висши свещенослужители, които се очаква да пристигнат преди него. Малко по-рано, от 17.30 ч., митрополитите ще отслужат вечерня с петохлебие по случай храмовия празник.
Кулминацията ще бъде Светата литургия, която ще започне утре от 9 часа и по време на която патриархът ще преподаде своето благословение на древнопросиялия ни град. След приключването й ще бъде раздаден курбан на богомолците в двора на храма. Висшите свещенослужители ще имат възможност да се срещнат и с кмета Иво Андонов на даден от него официален обяд.
В следобедните часове духовниците ще се разходят из Дунавския парк, където ще разгледат останките на патриаршията, разположена по време на Първото българско царство в града ни. На заминаване те ще посетят манастира “Покров Богородичен” край с. Айдемир и резервата “Сребърна”.
 


Сходни връзки

ПАТРИАРХ МАКСИМ НА ПОСЕЩЕНИЕ В СИЛИСТРЕНСКА ОБЛАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди