изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:58 EEST
ДОБРУДЖАНСКИ МАФИОТИ ЗАД РЕШЕТКИТЕ    
Ред и сигурностВ. Дръстър Силистра: Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложиха на Владо Иширковеца

Постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” получиха Владо Иширковеца и Стоян Павлов още преди да са изтекли 72 часа от арестуването им. В обосновката на съдията Стоян Стоянов относно налагането на тази мярка бяха споменати както опасността от извършване на ново престъпление, така и заплахите, отправяни към свидетели и обвиняеми.

Владимир Славов и Стоян Павлов бяха заловени при полицейска акция на 23 юни. В актива им от престъпления има кражби на автомобили, рекет, измами и издаване на фалшиви фактури и др. Повдигнатите обвинения към двамата задържани са за престъпления, подсъдни на първа инстанция – Районен съд, а именно извършена измама в големи размери и след предварителен сговор заедно с другите обвиняеми, както и вещо укривателство. И двете престъпления са извършени в условията на опасен рецидив от страна и на двамата обвиняеми, заяви младши-районният прокурор Теодор Желев. Владимир Славов и Стоян Павлов са били предсрочно освободени и са се намирали в изпитателен срок. Двамата задържани ще бъдат обвинени по дело, по което вече има задържани лица, следствени и по други дела, които се водят на територията на цялата страна – в Тутракан, Тервел, Добрич, Петрич и Силистра. На този етап се проверяват и всички т.нар. “висящи производства”, които са били спрени във времето, и една преценка на по-следващ етап ще постанови дали те да бъдат възобновени.

Теодор Желев потвърди, че по време на полицейската акция на 23 юни са били задържани само Владо Иширковеца и Стоян Павлов. Не е вярно, че задържаните са били повече, както се посочваше в пресъобщението на МВР.

Според НПК двамата арестувани могат да получат от 3 до 10 години затвор за извършените грабежи, както и конфискация до 1/2 на имуществото и още толкова за вещото укривателство, плюс и глоба от 1000 до 3 000 лева при доказване на деянията им.
Срокът за обжалване на наложената постоянна мярка за неотклонение е тридневен.
 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНСКИ МАФИОТИ ЗАД РЕШЕТКИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди