изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 16:46 EEST
ДОБРИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ИЗВИСЯВАТ НИВОТО НА ФЕСТИВАЛА    
КултураПред НДТ - композиторът Петър Крумов, който е член на журито на фестивала "Фолклор без граници"



- Г-н Крумов, какви са Вашите впечатления от нивото на четвъртото издание на фолклорния фестивал? Вие журирате от първата година.
- Фестивалът минава успешно. Впечатлени сме. Има много добри изпълнители - е, не всички са на високо ниво, но между участниците има изпълнители действително с много качества. Това още повече извисява нивото на конкурса.
- Представен бе и автентичен фолклор. Какво е мнението Ви за изпълнителите в този раздел?
- Автентичният фолклор е застъпен главно в т.нар. фестивална част. Снощи /б.р. в неделя/ тя бе в Албена. Имаше интересни неща, които трябва да получат, може би, малко по-голямо разпространение. Донякъде популяризацията е едно от слабите места.
- Има ли вече резултати за наградените?
- За някои от групите журито е почти готово. Но, разбира се, днес /б.р. вчера/ имаше още двама добри участници, което прибавя нови нюанси. Но, като цяло, резултатите са ясни. Те не могат да бъдат съобщени предварително, тъй като в последния момент може везните да се наклонят на друга страна. Например, днес се яви едно момиче от Червен бряг с много силни гласови данни.
- Откроява ли се някоя от възрастовите групи?
- И в трите възрастови групи има добри изпълнители. От гледна точка на зрелостта, третата група /от 20 до 35 г./ безспорно е най-сериозна специално за пеенето. И това е съвсем естествено.
- Имате ли някакви препоръки по отношение на фестивала?
- Ако на първото издание препоръките бяха от едно естество, днес са от друго. Аз не мога да кажа това не е добре или това трябва да стане еди как си. Нека да свърши фестивалът и да отлежат малко нещата. Сигурно има какво още да се желае, за да се изпипат нещата до края.
 


Сходни връзки

ДОБРИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ИЗВИСЯВАТ НИВОТО НА ФЕСТИВАЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди