изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:04 EEST
24 УМИШЛЕНИ ПАЛЕЖА    
ЛюбопитноАмериканец поведе класацията за "най-глупав" опит за застрахователна измама

Джон Доу от Шарлот, Северна Каролина поведе класацията за най-неудачен опит за измама на застрахователна компания през тази година.
Доу закупил кутия редки папироси и сред някои други вещи успял да ги застрахова. Полицата покривала и щети срещу пожар. Четири месеца по-късно той съобщил на местната застрахователна компания, чието име не се съобщава, че е настъпило застрахователно събитие. В исковата си молба Доу е написал, че цигарите са били унищожени "в серия от неголеми изгаряния". Застрахователят отказал да обезщети ищеца с обяснението, че цигарите са изгорели "по принципното им предназначение", предаде INSURANCE.BG.
Доу, естествено се обърнал към градския съд.
Парадоксално е, но успял и да спечели делото. Адвокатите му пледирали, че в застрахователната полица черно на бяло е било написано, че в случай на изгаряне на цигарите, компанията ще обезщети собственика.
За да избегне разтакаване по съдилищата, застрахователят се е съгласил да плати обезщетение в размер на $15 хил. на ищеца, заради нанесени му вреди вследствие на "серия от пожари".
Още на другия ден Доу е бил арестуван по обвинение в 24 умишлени палежа.
Пледоариите на адвоката му на първото дело са били използвани срещу него и той е бил признат за виновен за умишлено предизвикване на пожар на застрахована собственост, вследствие на което е осъден на излежи 24 месеца в местния затвор, както и да плати глоба от 24 хиляди долара.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

24 УМИШЛЕНИ ПАЛЕЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди