изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 09:50 EEST
ТРЪГНА ДЕЛОТО СРЕЩУ УДУШВАЧ НА СТАРЕЦ ОТ КАВАРНА    
НовиниСлед четири отлагания вчера започна делото срещу Христо Иванов от Каварна.

Той отговаря за убийството на 83-годишния Йордан Йорданов, когото удушил на 16 юни м.г. Старецът бе намерен мъртъв в дома си. Христо и приятелката му Галя бяха задържани от полицаите на нос Калиакра, след като над девет часа ги убеждаваха да не се хвърлят от скалите. Христо отговаря пред съда и за притежание на самоделна пушка. Срещу него вчера бе повдигнат граждански иск за общо 40 000 лева - по 10 000 лева от четиримата наследници на убития.
Вчера Христо избра възможността да дава показания в края на делото. Неговата приятелка Галя, внучка на убития, която в началото бе разглеждана като негов съучастник, а по делото е призована като свидетел, вчера първа даде показания. В хода на разпита стана ясно, че докато е била в ареста, е била хваната нейна бележка до Христо, в която пишело, че се отказва повече да се бори. Тя разясни, че това означавало, че ще прави опит да се самоубие.
Внучката обясни, че скандалът с дядо й започнал заради грижите за баба й, която била на легло. Скарали се и дядо й налетял с нож, а тя побягнала навън. Не била разбрала кога Христо влязъл при стареца. Когато след 10-ина минути влязла вътре, видяла дядо си под дивана, а Христо бил върху него и го натискал. Пак по време на разпитите вчера стана ясно, че дъщерята на убития е видяла колан, с който се предполага, че Йордан е душен.
Стана ясно, че докато били на нос Калиакра, първо пили миша отрова. Искали да се самоубият, защото не искали да се разделят. След това решили да се застрелят с пушката. Първо трябвало това да стори Галя, а след това и Христо. Пред съда вчера Галя обясняваше, че наистина си била опряла пушката в главата, но не стана ясно как точно. В крайна сметка не се хвърлили от носа, защото на Галя й прилошало.
Стана ясно, че докато близките търсели стареца на лозето, той е бил под канапето у дома си.
 


Сходни връзки

ТРЪГНА ДЕЛОТО СРЕЩУ УДУШВАЧ НА СТАРЕЦ ОТ КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди