изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:07 EEST
СТРУГА СТАВА ПРОАЛБАНСКА    
По светаНовото териториално делене на Македония прави албанците доминиращи в Кичево и Струга, където са гробовете и на много добруджанци, загинали там през 1913 г.

Присъединяването на общините Заяс и Осломей към Кичево и на Велеща и Делогожди към Струга продължава да подклажда напрежение в югозападната част на Македония, съобщи кореспондентът на “Фокус” в Охрид.

Жителите на Струга и на Кичево са готови на бунт, за да не допуснат новото териториално преразпределение, което ще доведе до доминиране на албанския етнос в новосъздадените административни единици.

Както “Фокус” вече съобщи в инициативните комитети “За спасяване на Струга” и “Кичевци за Кичево” влизат местните кметове, както и общинските структури на всички македонски партии без разлика дали са във властта или са в опозиция
В Кичево към настоящия момент живеят 17 000 македонци и 9 000 албанци от общо 30 000 население на общината. След присъединяването на Заяс и Осломей към новата община Кичево ще се присъединят нови 23 000 албанци.

С присъединяването на селата Луково, Вевчани, Лабунища, Велеща и Делогожди към община Струга, албанското население в нея ще надхвърли 40 на сто.
В двете общини ще бъде въведен като втори официален език албанският.
иаф/ндт
 


Сходни връзки

СТРУГА СТАВА ПРОАЛБАНСКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди