изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:36 EEST
ЧЕСТИТО ВИ ОТ ДНЕС ПО-ВИСОКА ЦЕНА НА ТОКА! СТАВАЛИ СМЕ ПО-ЕВРОПЕЙЦИ...    
ОбществоЦените за бита скачат с 10 процента. Истината е, че ще стартира увеличение на цените и на всички продукти, а покупателната способност на населението ще намалее. Въпреки това, прочетете обясненията на управляващите.

Така средната цена на електричеството за битови нужди скача с 1 стотинка - от 11,02 стотинки на 12,02 стотинки за киловатчас. Увеличението с 10% е последното от приетия през 2002 година тригодишен график за увеличение на цените на тока.

След днешното увеличение ще се запазят по-ниските цени за потребление до 75 киловатчаса.

След повишението от днес, средната цена на електроенергията у нас ще бъде около 6,1 евроцента. По думите на Константин Шушулов в страните от Европейския съюз цената е между 10 и 20 евроцента.

Отчитането на електромерите в София ще започне от 8.30 часа днес, когато влизат в сила новите цени на тока за бита и ще продължи до 9 юли включително.

За нередности при отчитането или неправилно записани данни, столичани могат да се обаждат на телефон: 920 98 35.

280 инкасатори ще отчитат показанията на електромерите. Един служител отчита около 5 000 уреди в жилищните комплекси, 4 000 в градските части с фамилни къщи и по 3 000 в селата. Потребителите ще получат съобщенията за консумираната през юни електроенергия между 12 и 15 юли. Срокът за плащане е 10 дни след получаването на известията. Сметките, които ще се получат през юли, ще са по старите цени. Едва през месец август бележките ще отразяват новите цени на електроенергията за битови потребители.
БТВ/НДТ
 


Сходни връзки

ЧЕСТИТО ВИ ОТ ДНЕС ПО-ВИСОКА ЦЕНА НА ТОКА! СТАВАЛИ СМЕ ПО-ЕВРОПЕЙЦИ... | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди