изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-04 @ 11:44 EEST
СИЛИСТРЕНСКИ ТВОРЕЦ Е ПРЕДСТАВЕН В СБОРНИКА "КРАЕЗНАНИЕ"    
КултураВ. "Дръстър Силистра": Силистренският краевед Вълчо Радев получи признание за професионализма си

Ново, голямо признание за професионализма си получи известният силистренски краевед Вълчо Радев. Той е представен от писателката Елена Попова в четвъртия брой на сборника “Краезнание”, годишно издание на дружеството на краеведите в Добрич. Авторката е преподавател по международния език Есперанто, член е на дружеството на писателите в Добрич и на Съюза на независимите български писатели.
В раздела “Нови краеведски изследвания” тя е разгледала подробно професионалното развитие на Вълчо Радев като учител, журналист и краевед. Естестевено най-голямо място е отделено на неговата краеведска дейност и многобройните му и задълбочени изследвания в тази насока. В статията умело са вмъкнати спомените на Вълчо Радев за по-важните моменти от професионалното му израстване. Цитирани са мнението и оценката на негови познати за личностните му качества. Включени са и избрани моменти от негови публикации.
По безспорен начин новият четвърти брой на сборника “Краезнание” доказва за пореден път, че краеведите и родоведите са нужни с творчеството си на обществото. И той, като предишните три, е издаден по стара традиция по собствена инициатива и с лични финансови средства на членовете на дружеството. Този път годишникът е посветен на любимите ни учители, на тези, които са ни дали началните уроци по родолюбие и са ни научили да обичаме Родината, да бъдем добротворци, да ценим най-големите личности в нашата история и да почитаме приноса им, че са ни научили да четем и пишем.
 


Сходни връзки

СИЛИСТРЕНСКИ ТВОРЕЦ Е ПРЕДСТАВЕН В СБОРНИКА "КРАЕЗНАНИЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди