изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:36 EEST
НАГРАДИ ЗА СИЛИСТРЕНСКИ УЧЕНИЦИ    
ОбразованиеВ. "Дръстър Силистра": Силистренски ученици получиха награди от викторини на КПД “Родно Лудогорие”


Писмени разработки на 10 ученици от Силистра са отличени в тазгодишния конкурс, посветен на Таньо войвода и две от наградите във викторина за историята на шейх Бедреддин са присъдени на силистренски ученици.

Това съобщиха експертите по етнически и демографски въпроси в общинската администрация Нурай Исмаилова и Едат Мехмед.

Жури, председателствано от Борис Илиев - ръководител на културно-просветното дружество “Родно Лудогорие” и изследовател на четата на Таньо войвода, е оценявало 71 писмени разработки на ученици от 6 селища от Силистренско, Дуловско, Тутраканско и Разградско. Разработките са по две теми от традиционната викторина “Какво знаем за четата на Таньо войвода?”.

Паисий” Пламена Димитрова Великова, и деветокласниците от училище “Юрий Гагарин” Нерал Исмет Асана и Сезел Себайдин Сали. Поощрителни награди са присъдени на Драгомир Горошич от у-ще “Отец Паисий”, Елиз Шабанова от у-ще “Н.Вапцаров”, Денис Джелил и Недрет Шериф Сали от у-ще “Ю.Гагарин”. С втора награда е отличена писмената разработка на Ваня Павлова Николова от същото училище, а особени награди за сполучливи есеистични разработки на темата журито е определило за Антония Маркова и Пламена Коцева – ученички в Професионалната гимназия по стопанско управление и административни услуги.

Според оценяващите, като най-добре подготвени и ориентирани по темата за историята на четата на Таньо войвода са децата от Тутракан, от Попово и от Силистра, е записано в протокола на журито.
КПД “Родно Лудогорие” е изпратило в община Силистра и наградите на класираните на второ и трето място силистренски ученици в миналогодишната викторина “Какво знаем за шейх Бедреддин?”. Това са абитуриентите от СОУ “Юрий Гагарин” Октай Севгинов Бейджетов и Фетия Неджми Халим.

Отличените силистренци получават парични награди и авторски творби на историка и краевед Борис Илиев.
 


Сходни връзки

НАГРАДИ ЗА СИЛИСТРЕНСКИ УЧЕНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди