изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:49 EEST
ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ Н. ВАСИЛЕВ НИ БРЪСНЕ НА СУХО ПО БДЖ ОТ 1 АВГУСТ    
НовиниНа 1-ви август влиза в сила новата тарифа за пътнически превози с железопътен транспорт

От 1-ви август влиза в сила новата преструктурирана тарифа за превоз на пътници с железопътен транспорт. Средното увеличение на цените на билетите, което влиза в сила от 1-ви август, е 8%. Не се предвижда промяна в цените на железопътните карти., даващи право на пътуване с намаление.

Тарифата е преструктурирана в два раздела – интерсити превози (експресни влакове) на търговски принцип и социални превози по ЗОУ (регио и интеррегио превози, с други думи пътнически и бързи влакове).

Билети за отиване и връщане с 10% намаление между всеки две гари в страната. Досегашните релационни цени с 20% намаление между определени гари се запазват, като се увеличават броя на релациите (от 40 на 54), по които важат релационните цени.
Излетни билети за почивните и празнични дни в крайградската зона на разстояние до 50 км с 20% намаление. Децата от 7 до 10 години ползват допълнително намаление от 50%.

Цената за резервация на седящо място за всички видове влакове се уеднаквява и става 0.50 лв
Въвеждане на “бизнес класа” в спалните вагони, т.е. предоставяне на “сингъл кабина”. Досега в спалните вагони се предлагаха само кабини за 2 или 3 души. Цената на “сингъл кабината” ще бъде 15 лв.

Намалява съотношението на цените за 1-ва и 2-ра класа – от 50% на 25%; Намалява броят на влаковете, които в почивните дни се движат по календарни цени от 26 на 12 (за пътническите влакове) и от 8 на 5 (за експресните влакове).
През летния сезон отново се дава възможност за превоз на личен автомобил в специални вагони в състава на нощните влакове до Бургас и Варна. Няма промяна в цените за превоз на автомобили.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ Н. ВАСИЛЕВ НИ БРЪСНЕ НА СУХО ПО БДЖ ОТ 1 АВГУСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди