изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:24 EEST
ДВОЙНО СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ ОТПАДНАЛИТЕ В ТЕРВЕЛСКО УЧЕНИЦИ    
ОбразованиеПрез първия учебен срок училище са спрели да посещават 119 деца, докато за същия период на м.г. са били 60

Почти двойно се е увеличил броят на отпадналите ученици през първия срок на 2003/2004 г. в училищата в Тервелско. Това сочат резултатите от проверка, извършена от отдел "Образование" на община Тервел в училищата, детските градини и обслужващите звена.
При проверката е установено, че през първия срок на настоящата учебна година на училище са спрели да ходят 119 деца, докато за същия период на м.г. те са били 60. 65 от учениците са отпаднали заради отсъствия, 19 - поради семейни причини, 11 - заради социални проблеми.
Най-много са отпадналите в СОУ "Йордан Йовков" в Тервел - 54, и в ОУ "Д-р Петър Берон" в с. Коларци - 32. Още през втория учебен срок ръководствата на двете учебни заведения са взели мерки за прибирането и задържането на учениците. Те се изразяват в постоянна ангажираност на класните ръководители с родителите на непосещаващите училище деца, засилване на контактите с експерта по малцинсвени въпроси при обхождане на децата от ромски произход, отсъстващи системно от училище. По възможност се подпомагат учениците от социално слаби семейства при закупуване на учебници, тетрадки и помагала, търсят се начини за включване на безработни родители в програмите за временна заетост.
Предстои да бъде изготвена справка за броя на отпадналите ученици в края на 2003/2004 г. и да бъде направен цялостен анализ на движението им през настоящата учебна година, който да послужи за реален преход към подготовката на учебната 2004/2005 г. Резултатите от проведената проверка ще бъдат дискутирани на предстоящата сесия на ОбС в Тервел, която ще се проведе на 7 юли.
 


Сходни връзки

ДВОЙНО СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ ОТПАДНАЛИТЕ В ТЕРВЕЛСКО УЧЕНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди