изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:52 EEST
РАБОТНИК СЕ УБИ ПРИ ПАДАНЕ ОТ ПОКРИВ НА КООПЕРАЦИЯ    
Общество59-годишен работник в земеделската кооперация в село Ведрина се уби, след като падна от петметров покрив на склад за зърно, който ремонтирал, съобщи за НДТ директорът на Областната инспекция по труда Младен Мартинов.

Той добави, че работникът останал последен на покрива. Той бил от етернитови плоскости, които били напълно амортизирани, изтънели и чупливи като бисквити. Тялото на работника се наклонило напред, той паднал с главата надолу върху върху бетон. Това причинило фрактура на черепа и масивен кръвоизлив, от които работникът починал.
При извършения оглед и разговора с председателя на кооперацията станало ясно, че работникът няма писмена заповед да извършва строителни дейности, не е преминал инструктаж и е бил без специализирано работно облекло. По случая в момента се извършва съвместно разследване от Областната инспекция по труда и НОИ.
Категорично е изяснено, че става въпрос за трудова злополука, каза М. Мартинов. И подчерта, че липсва писмена заповед, инструктаж, а обектът е безкрайно опасен, като всичко това, според него, е грубо нарушение на нормите за безопасни условия на труд. Директорът на Областната инспекция по труда смята, че налице е имало и голяма доза самонадеяност у работника.
 


Сходни връзки

РАБОТНИК СЕ УБИ ПРИ ПАДАНЕ ОТ ПОКРИВ НА КООПЕРАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди