изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:37 EEST
С 300 ПОВЕЧЕ СА КРЪВОДАРИТЕЛИТЕ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА    
Здраве40 души от Добруджанския земеделски институт са дарили кръв през юни

1 734 добруджанци са дарили кръв през първите шест месеца на настоящата година, съобщи за НДТ началникът на Центъра по трансфузионна хематология на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Людмила Радилова. Те са с около 300 повече, в сравнение със същия период на 2003 г. "Увеличението на кръводарителите зависи от много фактори - от потреблението, от нашата работа и др." - коментира д-р Радилова. Около една трета от донорите са се включили в акциите по безвъзмездно кръводаряване, а две трети са дарили кръв за нуждаещи близки. "През полугодието не сме имали затруднения" - допълни д-р Радилова. Като успешен тя определи месец юни, през него кръв са дарили 324 добруджанци. Много резултатни са били акциите в Генерал Тошево и в Албена. 40 души са дарили кръв в Добруджанския земеделски институт, а в курорта - над 20.
"Летните месеци по-принцип са по-трудни - хората масово излизат в отпуск, държавните фирми намаляха, а ръководствата на частните не откликват присърце на акциите на Кръвния център" - коментира д-р Радилова.
През този месец кръв ще имат възможност да дарят работещите в МБАЛ в Добрич, в ХЕИ и Центъра за спешна медицинска помощ. Акциите в добричката болница по традиция са успешни и това се дължи на ръководството на здравното заведение, което стимулира донорите, коментира началникът на Кръвния център.
 


Сходни връзки

С 300 ПОВЕЧЕ СА КРЪВОДАРИТЕЛИТЕ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.38 секунди