изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:28 EEST
ПРОГРАМА "НАШЕ ЛЯТО" СТАРТИРА В ТЕРВЕЛ    
ОбразованиеСпециална програма "Наше лято", която има за цел да разнообрази свободното време на децата в Тервел, стартира вчера.

Това стана с дискотека в кафе-театъра в града. Програмата е част от дейността, свързана с превенцията на престъпността, която Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни на община Тервел осъществява.
"Наше лято" е насочена към деца, които остават сами в дома през лятото. Те са поканени да се забавляват в "СОУ "Йордан Йовков". За малчуганите са осигурени занимания, ръководени от учител от общински детски комплекс "Малкият принц", от секретаря на комисията и от обществен възпитател. Заниманията са подходящи за деца от осем до дванадесет години. Предвидени са тихи и спортни игри, рисунка на асфалт, пикник в гората, запознаване със символите на община Тервел, викторина "Какво научих за моя град и моята община" и др.
В програмата са предвидени прояви и за деца, които проявяват интерес към информация по теми, свързани с анатомия на човешкото тяло, контрацепция, СПИН, половопредавани инфекции, наркомании. За тях е осигурен двудневен семинар-обучение от специалисти от ХЕИ в Добрич. В рамките на семинара ще се прожектират видеофилми и ще се предоставят нагледни материали и пособия. Целта е преминалите през обучението деца да приложат знанията си, като асистират на класните ръководители при поднасянето на информация по тези теми през учебната година. Обучението е подходящо за деца на възраст от 15 до 17 години.
Посещаването на мероприятията на "Наше лято" ще се регистрира в дневник на програмата. За заниманията на децата ще бъдат закупени необходимите материали. Най-активните от участниците ще бъдат включени в еднодневна екскурзия до Балчик. С нея на 28 юни ще бъде закрита програмата.
 


Сходни връзки

ПРОГРАМА "НАШЕ ЛЯТО" СТАРТИРА В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди