изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:50 EEST
ОБИЧАЯТ ОБРЯЗВАНЕ ДОНЕСЪЛ ХЕПАТИТА В ОРЛЯК    
ЗдравеПървото дете, заболяло от Хепатит А в тервелското село Орляк, се е заразило при извършването на мюсюлманския обичай обрязване.

Детето е 6-годишно, то било обрязано преди около месец. Това съобщи за НДТ зам.-кметът на Тервел Дияна Илиева по повод пламналата епидемия от Хепатит А в детската градина в Орляк. По този повод вчера тя е имала среща с директорката на учебното заведение. По нейни данни, в девет от случаите заболяването било уточнено, а в десетия все още не било окончателно доказано. Епидемията е засегнала две семейства, живеещи в лоши битови условия. Д. Илиева обаче се притеснява от разрастването й, тъй като в Орляк живее компактно ромско население. Почти било сигурно, че детската градина ще бъде затворена, за да бъде освежена. Притесненията на зам.-кмета идват и от факта, че желание да посещават учебното заведение през лятото са заявили родителите на 40 деца и това ще доведе до затруднения за тях. През останалите месеци възпитаниците на детската градина са около 60.
 


Сходни връзки

ОБИЧАЯТ ОБРЯЗВАНЕ ДОНЕСЪЛ ХЕПАТИТА В ОРЛЯК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди