изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:51 EEST
ВАРНЕНСКА ФИРМА ОРГАНИЗИРАЛА ИЗРАЕЛСКИТЕ СВАТБИ В БАЛЧИК    
ОбществоМладоженците сключвали брак в понеделник и петък. Само тази седмица ще се бракосъчетаят 22 двойки. За месец и половина под венчило в морския град са преминали над 280 израелци


Станислава КРЪСТЕВА

Бумът на израелски бракове в Балчик през последния месец и половина е организиран от фирма от Варна, научи НДТ. Преди известно време тя провела разговори с кмета на общината Красимир Михайлов, след което започнало регулярното подаване на документи за бракосъчетания. Израелците се женели в понеделник и петък. Фирмата подготвяла всички документи на младоженците, удостоверения за семейно положение в родината им и други. Те били преведени и легализирани. В началото на седмицата информирала службата по гражданска регистрация в Балчик за заявените бракове за седемдневката. Този понеделник са сключили брак 13 двойки от Израел, а за петък са насрочени още 9 сватби. Само за последните месец и половина под венчило в Балчик са преминали 280 граждани на Израел. Издавало им се брачно свидетелство, което след това се превеждало на иврит, за да служи в родината им. Проблем в родината им бил, че брак се сключва само, ако и двамата младоженци са евреи, при това - с доказан произход по майчина линия.
Много от младоженците били от бившите съветски републики. Идвали за сватбите си както облечени като булки, така и в по-семпли тоалети.
Както НДТ вече писа, израелците предпочитали церемонията да се състои тук, тъй като в родината им се сключвал единствено църковен брак. Преди време такъв бум на израелски бракове имаше във Варна, но след това се пренесъл в Балчик заради по-ниските такси. Сватба с ритуал в морския град се извършвала срещу 53 лева. Израелците обаче предимно минавали "по бързата процедура" - само с подпис, което струва 30 лева. Колко те плащат на фирмата-организатор на сватбата, не е ясно.
НДТ
 


Сходни връзки

ВАРНЕНСКА ФИРМА ОРГАНИЗИРАЛА ИЗРАЕЛСКИТЕ СВАТБИ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди