изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:40 EEST
СТЕФАН СОФИЯНСКИ ОТНОВО Е КМЕТ НА СОФИЯ    
НовиниСофийски градски съд възстанови на длъжност столичния кмет Стефан Софиянски. Съдия Невена Грозева отмени наложеното на Стефан Софиянски временно отстраняване от длъжност.

В случай, че прокуратурата протестира решението, делото ще бъде гледано от Апелативния съд на 14 юли от 10 часа. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на Софийския градски съд.

Агенция "Фокус" припомня:

На 29 април тази година Стефан Софиянски е обвинен за престъпление по служба, извършено през 1998 г. при създаването на акционерното дружество „Централни хали" АД. Наложена му е парична гаранция от 10 000 лв. и забрана да ползва задграничния си паспорт.

На 5 май Софийски градски съд провежда делото за отстраняване на столичния кмет Стефан Софиянски от длъжност. Прокуратурата иска отстраняването на кмета с мотив, че той може да попречи на по нататъшното разследване на случая. Основното обвинение срещу него е за продажба на сградата и терена на Централните хали на израелската фирма “Ащром” за 400 пъти по- ниска цена.
На 12 май Софиянски обжалва решението на съда. Съставът на Софийски апелативен съд - Галина Тонева, Антоанета Данова и Мина Топузова потвърждава отсраняването от длъжност на столичния кмет.

На 15 юни прокуратурата образува и разследване за сделката с дружество “Милениум център”. По това дело на Софиянски също е наложена гаранция от 10 000 лв. и забрана за пътуване.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

СТЕФАН СОФИЯНСКИ ОТНОВО Е КМЕТ НА СОФИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди