изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:14 EEST
КМЕТИЦА ПРОЯВЯВА СЪСТРАДАТЕЛНОСТ КЪМ ИЗОСТАВЕНО ДЕТЕ    
ОбществоИзключителна състрадателност и доброта е проявила кметицата на крушарското село Александрия Атанаска Калчева към дете, настанено в Детско отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. В редакцията на НДТ се обадиха лекари с думите: "Напишете за тази жена, такива хора вече не се срещат!".

Димитър Георгиев - на година и седем месеца, от с. Крушари, постъпил за лечение в отделението в средата на юни. Той е с белодробно заболяване, за трети път влиза в отделението. Първия път е бил придружаван от майка си, която при второто влизане за лечение избягала. Третия път пък въобще не се явила при постъпването му. Не се заинтересувала за състоянието му и по време на целия му престой - малко повече от 20-дневен. Това сторила единствено кметицата на Александрия Атанаска Калчева. През този период тя посетила детето поне пет пъти, носела му памперси. Състоянието на Митко наложило консулт на специалист от Варна. Той преценил, че детето трябва да се лекува в здравно заведение в морската ни столица. Вчера момченцето трябвало да постъпи там. Сутринта Атанаска Калчева пристигнала заедно със съпруга си и с бащата на Митко и с автомобил го закарали до болницата във Варна. "Кметицата е със златно сърце!" - коментираха развълнувани лекари от Детско отделение.
 


Сходни връзки

КМЕТИЦА ПРОЯВЯВА СЪСТРАДАТЕЛНОСТ КЪМ ИЗОСТАВЕНО ДЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди