изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:31 EEST
БЮРОТО ПО ТРУДА РАБОТИ ПО ХАРТА НА КЛИЕНТАБЮРОТО ПО ТРУДА РАБОТИ ПО ХАРТА НА КЛИЕНТА    
ОбществоПо Харта на клиента на Агенцията по заетостта работи дирекция "Бюро по труда" в Добрич, съобщи старши експертът Маргарита Матева.

Хартата е изготвена във връзка с Концепцията за подобряване на административното обслужване в системата на Министерството на труда и социалната политика. Тя е обществен договор за партньорство и коректни взаимоотношения между агенцията - като доставчик на услуги и гражданите, и бизнеса, които ползват тези услуги, обясни М. Матева. Хартата на клиента съдържа информация за това, което предлагат дирекциите "Бюро по труда" в страната. От нея работодателите могат да получат информация и консултации за пазара на труда, подходящи кандидати за обявените от тях работни места, ползването на насърчителни мерки и програми за обучение и заетост и др. Безработните пък могат да получат информация и консултация, свързана с намирането на работа, да бъдат подпомогнати при започването на самостоятелна стопанска дейност или за професионално ориентиране и др. В хартата са залегнали някои основни принципи в обслужването на клиента, както и очакваното от него. Става ясно и какви стандарти ще бъдат спазвани от дирекциите "Бюро по труда" - всяко ново работно свободно място ще бъде изнасяно на информационното табло същия или най-късно следващия ден, при телефонно обаждане служителите ще отговарят до трето позвъняване, при устно запитване ще се прави всичко възможно за получаване на отговор веднага и др.
 


Сходни връзки

БЮРОТО ПО ТРУДА РАБОТИ ПО ХАРТА НА КЛИЕНТАБЮРОТО ПО ТРУДА РАБОТИ ПО ХАРТА НА КЛИЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди