изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:17 EEST
НЯМА ИНФОРМАЦИЯ ДА СА УБИТИ БЪЛГАРСКИТЕ ЗАЛОЖНИЦИ    
Заложници Няма информация да е била изпълнена заплахата към българските заложници в Ирак, съобщи тази вечер министърът на външните работи Соломон Паси.

Според него общественото мнение в Ирак също не приема отвличането на хора. Българските дипломати, които трябва да улеснят координирането на място, все още не са пристигнали в Ирак.
На въпрос дали има реакция от САЩ, тъй като основните искания на похитителите бяха към тях, министър Паси каза, че няма нова реакция и не се очаква. Той допълни, че в момента се проучва филипинският опит, но на този етап е рано да се говори за промяна в начина на действие. Винаги сме казвали, че нямаме намерение да стоим неограничено време в Ирак, заяви още Соломон Паси.
Надеждата ни е да си свършим работата преди срока, посочен като краен в последната резолюция на Съвета за сигурност на ООН, който е 31 декември 2005 година и така да дадем възможност на иракските сили за сигурност да поемат тези функции, които изпълнява българският контингент в момента, каза още министър Паси.
Нашата цел е миротворческа и хуманитарна и искрено бихме се радвали, ако по-скоро дойде времето, в което иракският народ и правителство няма да се нуждаят от тази помощ, заяви министърът на външните работи Соломон Паси.
ИАФ/НДТ


 


Сходни връзки

НЯМА ИНФОРМАЦИЯ ДА СА УБИТИ БЪЛГАРСКИТЕ ЗАЛОЖНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди