изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:37 EEST
ДОГАН ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА КОМУНИКАЦИИТЕ С ПОХИТИТЕЛИТЕ    
ЗаложнициЛидерът на ДПС Ахмед Доган заяви, че трябва да се внимава много с речника, с който се комуникира с евентуалните похитители на българските заложници в Ирак.


Запитан дали вчера министърът на външните работи Соломон Паси е бил по-категоричен от необходимото в думите си, че България твърдо стои зад външната си политика, Ахмед Доган отговори: “Не искам да давам оценка на министъра, но съм убеден, че това, което трябва се прави, е да не бъдем категорични, да не използваме различни нарицателни за щяло и нещяло, когато правим различни квалификации и едновременно с това искаме да установим диалог”. Според Ахмед Доган е рисковано “да си затвориш вратите” при всяко прекрачване на прага и квалифициране на съответната страна, с която ще се установява диалог.
Доган посочи, че Министерство на външните работи прави това, за което има възможност в рамките на създадената обстановка. Помолен да коментира решението на Филипините за изтегляне на контингента си от Ирак заради техния заложник, председателят на ДПС посочи, че между Филипините и България има много голяма разлика. Ние сме НАТО-вска страна и когато бяхме решили да участваме в този конфликт, трябваше обществото ни да бъде подготвено, че отиваме на война и сме страна в тази война. На въпрос беше ли подготвено обществото за това, Доган отговори – “Не”. Според него държавата ни в момента все пак има определена опция на свобода и трябва да направи всичко необходимо, за да спаси гражданите си.
Запитан можем ли да предложим на похитителите откуп или друго, Ахмед Доган каза “Да, разбира се”.
 


Сходни връзки

ДОГАН ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА КОМУНИКАЦИИТЕ С ПОХИТИТЕЛИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди