изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:20 EEST
ЮЖНА ОСЕТИЯ - НАПРЕЖЕНИЕ    
По светаНови боеве избухнаха в грузинската автономна област Южна Осетия. Президентът на Грузия Михаил Саакашвили предупреди Русия да не оказва военна подкрепа на сепаратистите.


Руският министър на отбраната Сергей Иванов определи положението в региона като извънредно напрегнато и много опасно. Напрежението ескалира преди дни, след като мирните преговори между Русия, Грузия и Южна Осетия тази седмица завършиха с провал.

С помощта на Русия Южна Осетия се отдели от централната власт в Тбилиси след разпадането на Съветския съюз в началото на 90-те, но грузинският президент се зарече да я върне в територията на Грузия. В реч пред военни Саакашвили заяви, че тези които искат да пролеят кръв на грузинска земя, трябва да знаят, че тази кръв ще бъде тяхната.

Михаил Саакашвили: «Ние ще ги избием без милост, всички които дойдат и вдигнат оръжие срещу Грузия. Трябва да разберат това. Без значение колко силни са враговете, без значение какви оръжия носят, те са чужденци на нашата земя и ние ще отбраняваме нашата република срещу тези агресори.»

През изминалата нощ четирима грузински войници бяха ранени при обстрел от страна на сепаратистите на населено с етнически грузинци село. Вчера трима служители на министертвото на вътрешните работи и цивилно лице също бяха ранени в престрелка.

Около 80-процента от жителите на Южна Осетия имат руски паспорти, а обещанието на Саакашвили да възстанови контрола над региона обтегна отношенията с Москва. Ако избухне конфликт в Южна Осетия, той няма да бъде вътрешен конфликт за Грузия, а ще бъде конфликт между Грузия и Русия, каза грузинския президент, намеквайки за евентуална война.
НТВ/НДТ

 


Сходни връзки

ЮЖНА ОСЕТИЯ - НАПРЕЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди