изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:53 EEST
ПАЗАЧЪТ НА "АЛ СУЛТАН" - СВЪРЗАН С ТЕРОРИСТИТЕ    
ЗаложнициПазачът на автокъщата "Ал Султан", където са били отвлечени двамата българи, най-вероятно е свързан с терористите


Информацията съобщи за Би Ти Ви кметът на Мосул. Той обясни, че в момента полицията е изпратила представители на всички възможни служби по следите на похитителите.

Градоначалникът съобщи още, че до момента нито един представител на българското правителство не се е свързал лично с него и той поддържа контакти единствено с иракските власти.


Задържаните българи са в местност близо до Мосул, според данните на местната полиция. Кметът на града съобщи, че продължават разпитите на собственика на автокъщата, откъдето са отвлечени шофьорите и на пазача.

"Получили ли сте нови искания от похитителите?"

"Досега лично от нас не е искано нищо. Това, което разбрахме, че е поставено като ултиматом, го научихме от международните медии и от местната полиция. Преди в този район също са ставали подобни отвличания и обикновено връзката с терористите е ставала чрез големи бизнесмени и учени. Досега нито един представител на областта Найнауа, освобождаването на чиито затворници се иска, не е контактувал с похитителите", каза Осама Кашмулия, кмет на Мосул.

По думите на кмета на Мосул, е допусната фатална грешка, защото собственикът на иракската фирма, която е очаквала автомобилите е трябвало да уведоми общината за пристигането на автовозите.

"Никой не ни уведоми за тяхното пристигане. Това е голям проблем в Ирак, защото все още не знаем кой влиза и кой излиза през границата. Имали сме случаи, в които ни казват, че се очаква конвой и ние осигуряваме ескорт, който да ги посрещне на границата."

"Нашата информация е, че е те е трябвало да разтоварят автомобилите на границата? Как са стигнали до Мосул?"

"Дали са им малко повече пари. Това е незаконно. Точно в такива случаи в последствие възникват проблеми и с местните власти, и с терористи. Пак повтарям - можехме да им осигурим ескорт до самата автокъща. Ние охраняваме всички пътища вътре в Ирак."

Според разказа на кмета на Мосул, шофьорите на тировете са отвлечени към 22.30 часа през нощта на 29 юни от четирима въоръжени мъже, които са слезли от три коли в автокъщата "Ал Султан" в Мосул.

БТВ/НДТ
 


Сходни връзки

ПАЗАЧЪТ НА "АЛ СУЛТАН" - СВЪРЗАН С ТЕРОРИСТИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди