изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:34 EEST
Би Би Си СПИРАТ 5 САЙТА СЛЕД ПРАВИТЕЛСТВЕН ДОКЛАД    
По света Би Би Си реши да прекрати поддръжката на пет от многобройните си уебсайтове, след като правителствен доклад препоръча корпорацията да преразгледа присъствието си в интернет.


За този ход настоя културната министърка Теса Джоуъл, след като миналата седмица бяха оповестени резултатите от независим обзор на "Би Би Си онлайн", според който някои сайтове не отговарят на функциите на една обществена медия.

Сайтът за игри (Games), "FantasyFootball" и културният справочник "What's On" например не се отличавали достатъчно от комерсиалните си алтернативи.

Спират и още два развлекателни сайта - за уиндсърфинг (Surfing) и "Pure Soap", посветен на любимите британски сапунени тв сериали.

Докладът, наречен "The Graf Report" по името на автора си Филип Граф, ще се отрази и на новите инициативи на корпорацията, доколкото в Би Би Си ще трябва да се съобразяват повече с тяхната финансова стойност.

Според заключенията в него до края на 2006 г. поне 1/4 от онлайн съдържанието, без новините, трябва да се осигурява от външни или независими източници.

"Би Би Си онлайн" (BBC.co.uk), която стартира през 1998 г., трябва да постави акцент върху новините, вътрешнополитическите теми, образованието и информацията, която е от полза за гражданите, се казва в доклада.

Сайтовете на Би Би Си съдържат над 2 млн. уеб страници и ежемесечно се посещават от 43% от потребителите на интернет в Обединеното кралство.

Преди време решението на медията да спре радиоизлъчванията на къси вълни, за да пренасочи финансиране към онлайн присъствието си, се посрещна с протести от мнозина слушатели на Световната служба.
BBC/NETINFO/NDT

 


Сходни връзки

Би Би Си СПИРАТ 5 САЙТА СЛЕД ПРАВИТЕЛСТВЕН ДОКЛАД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди